Агробізнес України в умовах воєнного стану та інструменти для забезпечення його раціонального функціонування

Loading...
Thumbnail Image

Date

2022

Authors

Лисенко, А. М.

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

ЦНТУ

Abstract

Агробізнес – важлива ланка економіки України, складова механізму забезпечення її конкурентоздатності, інструмент виходу на зовнішній ринок продовольства. Розглянуто інструменти, які забезпечують функціонування агробізнесу України в складних умовах: нормативно-правове регулювання та його моніторинг, система аналітичного забезпечення; оцінка власного бізнесу з позицій платоспроможності; захист земельних ділянок від рейдерських захоплень; ретельна перевірка партнерів по бізнесу, контроль судових процесів та моніторинг репутації суб'єктів господарювання. Підтверджено, що раціональне функціонування агробізнесу в умовах воєнного стану залежить від вміння систематизувати та аналізувати інформацію, оперативно реагувати на ситуацію та ухвалювати рішення, максимально враховуючи вимоги законодавства та чинники ризику.

Description

Keywords

агробізнес, воєнний стан, інструменти, раціональне функціонування, нормативно-правове регулювання, оцінка бізнесу, рейдерські захоплення, партнери по бізнесу, моніторинг, аналітичне забезпечення

Citation

Лисенко, А. М. Агробізнес України в умовах воєнного стану та інструменти для забезпечення його раціонального функціонування / А. М. Лисенко // Розвиток обліку, аудиту та оподаткування в умовах інноваційної трансформації соціально-економічних систем : матеріали X Міжнар. наук.-практ. конф., 17 листоп. 2022 р. – Кропивницький : ЦНТУ, 2022. – С. 139–142.