Патенти кафедри СГМ

Permanent URI for this collection

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 20 of 23
  • Item
    Посівна секція
    (ДП Український інститут промислової власності, 2006-09-15) Сисолін, П. В.; Свірень, М. О.; Лісовий, І. О.; Сисоліна, І. П.
    Посівна секція, яка складається з бункера для насіння, висівного апарату, насіннєвого сошника, тукового сошника, загортачів, прикочувальних котків, чотириланкової підвіски, яка відрізняється тим, що попереду насіннєвого сошника встановлено туковий сошник у вигляді підживлюючого ножа, який складається з стояка, до якого закріплено долото, а за ним глуха площадка з формуючим виступом та лійка, а у лобовій частині стояка закріплено ніж, перед яким встановлено зубчастий диск-очисник
  • Item
    Пневматичний висівний апарат
    (ДП “Український інститут промислової власності”, 2009-11-25) Шмат, С. І.; Свірень, М. О.; Косінов, М. М.; Гавриленко, С. В.
    Пневмомеханічний висівний апарат, який включає корпус, висівний диск, ворушилку, допоміжний диск, який відрізняється тим, що до корпуса прикріплена криволінійна пластина таким чином, щоб між зовнішнім колом допоміжного диска і пластиною був забезпечений , який перевищує максимальний розмір насіння .
  • Item
    Спосіб посіву сільськогосподарських культур
    (ДП “Український інститут промислової власності”, 2009-02-10) Свірень, М. О.; Шмат, С. І.; Дейкун, В. А.; Шило, М. В.; Пислиця, А. М.
    Спосіб посіву сільськогосподарських культур, який відрізняється тим, що при безмаркерній роботі крайні висівні апарати сівалки регулюють на висів 50 відсотків від заданої норми, суміжні з ними висівні апарати - на 75 відсотків від заданої норми.
  • Item
    Прикочуючий коток сівалки
    (ДП Український інститут промислової власності, 2014-05-25) Артеменко, Д. Ю.; Амосов, В. В.; Чернега, А. М.
    Прикочуючий коток сівалки V-подібного профілю складається із кронштейна, на осі якого під кутом встановлені два котки, обід яких має в перерізі еліптичний профіль. У прикочую чому котку V-подібного профілю обід виконано у вигляді комбінованої поверхні. В поперечному перерізі коток має радіально прямолінійний робочий профіль. Радіус профілю котка, який розміщений ближче до рядка з насінням, є більшим.
  • Item
    Причіпний ґрунторозпушувач
    (ДП Український інститут промислової власності, 2009-07-27) Сисолін, П. В.; Сало, В. М.; Сисоліна, І. П.; Амосов, В. В.
    Причіпний ґрунторозпушувач має раму з опорними колесами, на якій за допомогою гряділів встановлено ярусно декілька плоскоріжучих робочих органів уступом один за одним. Особливістю його конструкції є те, що два передніх опорних колеса, які закріплені до рами через вал підіймання, і заднє колесо, закріплене через паралелограмний механізм, з'єднані між собою тягово-важільним механізмом з силовим гідроциліндром, до складу якого входить стяжка, шарнірно закріплена одним кінцем до важеля вала підіймання, а іншим - до шарнірів опорного важеля, і тяга, яка з'єднує стяжку з важелем паралелограмного механізму заднього опорного колеса. Причіп ґрунторозпушувача закріплений до рами шарнірно через повзункові кріплення, а до важеля вала підіймання - через шарнірно закріплену тягу. Довжина стяжки тягово-важільного механізму може змінюватися, чим регулюється одночасне і на однакову величину опускання чи підіймання передніх і заднього коліс.
  • Item
    Загортач зернової сівалки
    (ДП Український інститут промислової власності, 2013-10-10) Артеменко, Д. Ю.; Магопець, О. С.; Ауліна, Т. М.; Амосов, В. В.
    Загортач зернової сівалки включає стійку та робочу поверхню у вигляді циліндра. Загортач виконаний у вигляді складної поверхні із двох частин, в передній частині якої знаходиться лезо, що плавно переходить в напрямну поверхню еліптичного профілю. Кут установки робочої поверхні загортача у вертикальній площині менший від кута тертя ґрунту по сталі.
  • Item
    Прикочуючий коток сівалки
    (ДП Український інститут промислової власності, 2013-04-01) Артеменко, Д. Ю.; Магопець, О. С.; Амосов, В. В.; Самойлов, Ю. А.
    Прикочучий коток сівалки V-подібного профілю складається із кронштейна, на осі якого під кутом встановлені два котка, які мають в перерізі еліптичний профіль. Коток виконаний у вигляді двох циліндричних металевих ободів розміщених вертикально та з'єднаних між собою прутковими рамками трапецієподібного типу, які фіксуються дисками ступиці.
  • Item
    Пневматичний висівний апарат
    (ДП Український інститут промислової власності, 2003-12-15) Амосов, В. В.; Шинкевич, Є. Б.; Бойченко, С. Ф.
    Пневматичний висівний апарат містить бункер для насіння, корпус, насіннєву та вакуумну камери, висівний диск з присмоктувальними отворами і пристрій для видалення зайвих насінин. Пристрій для видалення зайвих насінин виконаний з ділянок різної довжини, у межах яких крок зубців однаковий, а на кожній з наступних ділянок крок зубців менше кроку попередньої ділянки.
  • Item
    Пневматичний висівний апарат
    (ДП Український інститут промислової власності, 2003-02-17) Амосов, В. В.; Шинкевич, Є. Б.; Сало, В. М.; Осипов, І. М.; Бойченко, С. Ф.
    Пневматичний висівний апарат включає насіннєву камеру, диск з присмоктувальними отворами, кришку з виконаними у ній камерою атмосферного тиску та камерою вакууму, в якій розташована прокладка. У кришці виконано криволінійний канал замкненого перерізу, один кінець якого з'єднано з камерою вакууму, а другий розташовано збоку від висівного диска навпроти отвору у корпусі та отвору у прокладці. Отвір у корпусі з'єднаний криволінійним каналом з патрубком для приєднання повітропроводу.
  • Item
    Пневмоімпульсний висівний апарат сівалки для точного землеробства
    (ДП Український інститут промислової власності, 2009-10-12) Бойко, А. І.; Свірень, М. О.; Амосов, В. В.; Федорчак, В. В.
    Пневмоімпульсний висівний апарат сівалки для точного землеробства, що містить бункер для насіння, пневматичну систему, робочу камеру, до якої приєднаний насіннєпровід, та ежекторний патрубок. В прорізі ежекторного патрубка встановлено ротаційний диск з прямокутними зубами по периферії, причому крок t розташування цих зубів вибрано за співвідношенням t=2d, де d - внутрішній діаметр ежекторного патрубка.
  • Item
    Пневматичний висівний апарат
    (ДП Український інститут промислової власності, 2004-12-15) Осипов, І. М.; Шинкевич, Є. Б.; Амосов, В. В.; Курзов, Ю. П.; Чуднов, А. В.
    Пневматичний висівний апарат включає бункер для насіння, корпус із насіннєвою камерою, привідний вал, на якому розташований висівний диск з присмоктувальними отворами, кришку з вакуумною камерою і рукавом, прокладку, що розташована між корпусом і кришкою. В апараті прокладка за допомогою заклинків, розташованих на її боковій поверхні, попередньо з'єднується з кришкою перед його складанням.
  • Item
    Пневматичний висівний апарат
    (ДП Український інститут промислової власності, 2004-08-16) Амосов, В. В.; Філімоніхін, Г. Б.; Бойко, А. І.
    Пневматичний висівний апарат, який складається з корпусу, насіннєвої та вакуумної камери, між якими встановлено на осі обертання висівний диск з розташованими по колу присмоктувальними отворами. Присмоктувальний отвір має плавне розширення від мінімального діаметра з боку вакуумної камери, що у чотири - десять разів менший діаметра насінин, до максимального з боку насіннєвої камери, який не перевищує діаметра насінин.
  • Item
    Дробарка зернових кормів
    (ДП Український інститут промислової власності, 2008-07-25) Амосов, В. В.; Мороз, С. М.; Поляков, М. М.; Карпенко, Ю. М.
    Дробарка зернових кормів містить корпус з завантажувальним та вивантажувальним патрубками, в якому встановлено дисковий ротор з закріпленими на ньому шарнірно на осі підвісу прямокутними молотками з отворами на поздовжній осі симетрії та циліндричне сито. Кожний отвір молотка з'єднано з його бічною гранню проріззю, ширина якої менше діаметра отвору, а на осі підвісу молотків виконано пази, ширина яких дорівнює товщині молотків. При цьому відстань між площинами паза не перевищує ширину прорізі на молотках, а відстань між їх осями вдовж осі підвісу дорівнює відстані між осями молотків.
  • Item
    Пневматичний висівний апарат
    (ДП Український інститут промислової власності, 2004-12-15) Осипов, І. М.; Шинкевич, Є. Б.; Амосов, В. В.; Курзов, Ю. П.; Чуднов, А. В.
    Пневматичний висівний апарат включає бункер для насіння, корпус із насіннєвою камерою, привідний вал, на якому розташований висівний диск з присмоктуючими отворами, кришку з вакуумною камерою, прокладку, що розташована між корпусом і кришкою, причому на зовнішній стороні кришки встановлено поворотний диск зі штуцером з можливістю переміщення його разом з диском по довжині вакуумної камери і фіксації в будь-якій зоні останньої.
  • Item
    Пневмомеханічний висівний апарат
    (ДП Український інститут промислової власності, 2013-01-10) Васильковська, К. В.; Васильковський, М. І.; Васильковський, О. М.; Васильковський, Я. С.
    Пневмомеханічний висівний апарат містить бункер з живильним каналом, корпус з насіннєвою камерою, привідний вал, на якому закріплено вертикальний висівний диск з робочими отворами, кришку з вакуумною камерою, прокладку, що розташована між корпусом і кришкою та пристрій для видалення зайвого насіння з механізмом регулювання. Пристрій для видалення зайвого насіння з механізмом регулювання виконано у вигляді болта, закріпленого до кришки через її вакуумну камеру навпроти робочих отворів висівного диска з можливістю регулювання зазору до останнього.
  • Item
    Пневмомеханічний висівний апарат
    (ДП Український інститут промислової власності, 2012-11-12) Васильковський, М. І.; Васильковська, К. В.; Петренко, М. М.; Непик, А. В.
    Пневмомеханічний висівний апарат містить бункер з живильним каналом, з'єднаний з корпусом, що має робочу камеру. В робочій камері встановлено вертикальний висівний диск з комірками, які контактують з внутрішньою циліндричною поверхнею корпуса. На поверхні корпуса над зоною заповнення комірок виконано заглиблення. До зовнішнього боку висівного диска притиснуті прокладка і кришка з вакуумною камерою. Комірки висівного диска виконано у вигляді наскрізних прорізів. З внутрішнього боку виконано лопатки, а з зовнішнього боку вони частково перекриті кришкою, а частково з'єднані щілиною з її вакуумною камерою.
  • Item
    Пневмомеханічний висівний апарат
    (ДП Український інститут промислової власності, 2011-11-10) Амосов, В. В.; Васильковська, К. В.; Васильковський, Я. С.
    Пневмомеханічний висівний апарат, який має корпус з насіннєвою камерою, кришку з вакуумною камерою, між яким на горизонтальному валу з ворушилкою розташовано комбінований висівний диск, який складається з основного диска з робочими отворами, диска-екрана з формуючими отворами і прокладки, яка створює між дисками щілину, в яку у зоні викидного вікна встановлено чистик-виштовхувач, який відрізняється тим, що формуючі отвори диска-екрана виконані незамкненими з вирізами до його периферії.
  • Item
    Інерційний повітряно-решітний сепаратор
    (ДП Український інститут промислової власності, 2012-11-12) Васильковський, О. М.; Васильковський, М. І.; Петренко, Д. І.; Лещенко, С. М.; Непик, О. В.
    Інерційний повітряно-решітний сепаратор, який включає колосове решето, бункер, регулятор подачі, повітряний канал, кожухи, лопатевий ротор, підсівне решето та відвантажувальний рукав, який відрізняється тим, що колосове решето має пруткову поверхню та встановлено у похилий повітряний канал.
  • Item
    Відцентрово-пневматичний сепаратор
    (ДП Український інститут промислової власності, 2014-07-10) Лузан, П. Г.; Петренко, Д. І.; Богатирьов, Д. В.; Лузан, О. Р.; Прохватилов, В. А.
    Відцентрово-пневматичний сепаратор, який складається з приймального бункера з механізмом завантаження зернового вороху, вентилятора з механізмом регулювання швидкості руху повітряного потоку, циліндричного сита, осадкової камери для легких домішок з механізмом вивантаження, приймачів розділених фракцій, який відрізняється тим, що сито має циліндричну поверхню з повздовжніми щілинами, які утворюють довгі канали, що розширюються проти напрямку руху оброблюваного матеріалу, при цьому циліндрична поверхня ділиться на ряд каскадів, щілини яких на початку мають мінімальний прийнятий розмір, а в кінцевій частині максимальний, прийнятий для даного матеріалу розмір. Відцентрово-пневматичний сепаратор за п. 1, який відрізняється тим, що кінцева частина кожного каскаду циліндричного сита виступає над поверхнею наступного каскаду.
  • Item
    Сепаратор зерна
    (ДП Український інститут промислової власності, 2016-03-25) Васильковський, О. М.; Васильковська, К. В.; Лещенко, С. М.; Мороз, С. М.; Петренко, Д. І.; Богославець, В. В.
    Сепаратор зерна містить колосове решето, підсівне решето і транспортерний очисник робочих отворів скребкового типу. Транспортерний очисник робочих отворів встановлено між решетами.