Розширення вимог до обов’язкового аудиту та форматів аудиторських висновків за його наслідками

Loading...
Thumbnail Image

Date

2010

Authors

Шалімова, Н. С.
Шалимова, Н. С.
Shalimova, N.

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

ТНУ им. В. И. Вернадского

Abstract

Розглянута сутність обов’язкового аудиту та обґрунтована його важлива суспільно-значима роль. Проаналізовані положення міжнародних документів стосовно можливості впровадження додаткових обов’язків аудиторів щодо надання висновків з інших питань, які доповнюватимуть висловлення думки про фінансові звіти. Обґрунтована необхідність розширення вимог до обов’язкового аудиту в Україні та форматів аудиторських висновків за його результатами з метою підвищення якості аудиту та забезпечення інформаційних потреб суспільства. Рассмотрена сущность обязательного аудита и обоснована его важная общественно-значимая роль. Проанализированы положения международных документов в части возможности введения дополнительных обязанностей аудиторов по предоставлению выводов по другим вопросам, которые дополняют сформированное мнение о финансовых отчетах. Обоснована необходимость расширения требований к обязательному аудиту в Украине и форматам аудиторских заключений по его результатам с целью повышения качества аудита и обеспечения информационных потребностей общества. Розглянута сутність обов’язкового аудиту та обґрунтована його важлива суспільно-значима роль. Проаналізовані положення міжнародних документів стосовно можливості впровадження додаткових обов’язків аудиторів щодо надання висновків з інших питань, які доповнюватимуть висловлення думки про фінансові звіти. Обґрунтована необхідність розширення вимог до обов’язкового аудиту в Україні та форматів аудиторських висновків за його результатами з метою підвищення якості аудиту та забезпечення інформаційних потреб суспільства.

Description

Keywords

аудит, обов'язковий аудит, якість аудиту, нормативні та законодавчі документи, аудит, обязательный аудит, качество аудита, нормативные и законодательные документы, audit, obligatory audit, quality of audit, laws and regulations

Citation

Шалімова, Н. С. Розширення вимог до обов`язкового аудиту та форматів аудиторських висновків за його наслідками / Н. С. Шалімова // Экономика Крыма. - 2010. - № 2 (31). - С. 153-158.