Комплексний підхід в оптимізації та плануванні процесів експлуатації і ремонту автомобілів з використанням телеметричних систем дистанційної електронної діагностики

Loading...
Thumbnail Image

Date

2014

Authors

Аулін, В. В.
Панарін, Д. Є.

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

ЖДТУ

Abstract

В статті проаналізовано сучасний стан питань, стосовно систем дистанційної електронної діагностики, розглянуто взаємозв’язок дистанційної електронної діагностики з процесом технічного обслуговування автомобілів. Досліджено можливості дистанційної електронної діагностики автомобільних систем, та переваги цього типу діагностики у процесі технічного обслуговування і поточного ремонту. Врахувавши можливості електронних систем керування вузлами та агрегатами автомобіля в процесі експлуатації та тісну взаємодію з цими системами в процесі діагностики стану автомобіля та подальшого ремонту в комплексі, видано рекомендації щодо підвищення показників надійності та довговічності транспортних засобів а також економічних показників їх експлуатації, оптимізовано процеси технічного обслуговування, базуючись на попередніх даних сучасних методів електронної діагностики. Розроблено алгоритм експлуатації автомобіля, що базується на безперервному контролі технічного стану, гнучкому регламенті технічного обслуговування і поточного ремонту , та періодичній адаптації програм керування вузлами та агрегатами автомобіля під фактичні умови експлуатації.

Description

Keywords

телеметричні системи, діагностика, технічне обслуговування

Citation

Аулін, В. В. Комплексний підхід в оптимізації та плануванні процесів експлуатації і ремонту автомобілів з використанням телеметричних систем дистанційної електронної діагностики / В. В. Аулін, Д. Є. Панарін // Вісник Житомирського державного технологічного університету. Сер. : Технічні науки. - Житомир : ЖДТУ, 2014. - № 2(69). - С. 29-32.