Причіпний ґрунторозпушувач

Loading...
Thumbnail Image

Date

2009-07-27

Authors

Сисолін, П. В.
Сало, В. М.
Сисоліна, І. П.
Амосов, В. В.

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

ДП Український інститут промислової власності

Abstract

Причіпний ґрунторозпушувач має раму з опорними колесами, на якій за допомогою гряділів встановлено ярусно декілька плоскоріжучих робочих органів уступом один за одним. Особливістю його конструкції є те, що два передніх опорних колеса, які закріплені до рами через вал підіймання, і заднє колесо, закріплене через паралелограмний механізм, з'єднані між собою тягово-важільним механізмом з силовим гідроциліндром, до складу якого входить стяжка, шарнірно закріплена одним кінцем до важеля вала підіймання, а іншим - до шарнірів опорного важеля, і тяга, яка з'єднує стяжку з важелем паралелограмного механізму заднього опорного колеса. Причіп ґрунторозпушувача закріплений до рами шарнірно через повзункові кріплення, а до важеля вала підіймання - через шарнірно закріплену тягу. Довжина стяжки тягово-важільного механізму може змінюватися, чим регулюється одночасне і на однакову величину опускання чи підіймання передніх і заднього коліс.

Description

Keywords

ґрунторозпушувач, плоскоріжучий робочий орган, опорне колесо, тягово-важільний механізм, паралелограмний механізм, стяжка, причіп

Citation

Пат. 87640 Україна, МПК (2009) A01B 33/00. Причіпний грунторозпушувач / П. В. Сисолін, В. М. Сало, І. П. Сисоліна, В. В. Амосов. – № а200812647 ; заявл. 29.10.2008 ; опубл. 27.07.2009, Бюл. № 14. – 4 с. : іл.