Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.kntu.kr.ua/jspui/handle/123456789/6398
Title: Нітрати у сільськогосподарській продукції Кіровоградщини негативний вплив та моніторинг
Authors: Снісаренко, Ю. С.
Бохан, Ю. В.
Keywords: нормування
нітрати
вплив
дослідження
Issue Date: 2012
Publisher: КНТУ
Citation: Снісаренко, Ю. С. Нітрати у сільськогосподарській продукції Кіровоградщини негативний вплив та моніторинг / Ю. С. Снісаренко, Ю. В. Бохан // Здоровий спосіб життя – здорова нація – здорове суспільство : матеріали міжнар. наук.-практ. конф., 5-6 квіт. 2012 року, м. Кіровоград / М-во освіти і науки України, Кіровоград. нац. техн. ун-т. - Кіровоград: КНТУ, 2012. - С. 266-270.
Abstract: Питання вмісту нітратів у продуктах харчування є на даний час актуальніш, тому що дедалі частіше зустрічаються продукти, а особливо рослинного походження, у яких перевищений їх вміст. Споживання людьми такої їжі негативно впливає на їх здоров’я, а інколи призводить і до смерті. Тому, дану проблему постійно потрібно вивчати, досліджувати та пам’ятати її сутність та значимість для кожного з нас. Дана робота присвячена моніторингу нітратів в плодоовочевій продукції Кіровоградщини у зимово-весняний період 2011 -2012 року. У статті коротко представлений науковий огляд, що стосується проблеми нітратів в Україні та світі, вимоги до нормування їх у різних продуктах харчування, наслідки споживання людиною їжі з перевищеним вмістом нітратів. Також наведені одержані результати визначення нітратів за запропонованою тест-методикою у плодоовочевої продукції Кіровоградщини під час моніторингових досліджень
URI: http://dspace.kntu.kr.ua/jspui/handle/123456789/6398
Appears in Collections:Здоровий спосіб життя – здорова нація – здорове суспільство

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
84.pdf2,63 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.