Податкова політика Російської імперії в Україні в дореформений період

Loading...
Thumbnail Image

Date

2007

Authors

Орлик, В. М.

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Імекс-ЛТД

Abstract

У монографії розглядається історія податкової політики Російської імперії в українських губерніях з кінця XVIII ст. до 1861 р. Автор, на тлі складних і часто непослідовних дій російської влади, комплексно досліджує становлення та діяльність основних інститутів реалізації цієї політики, взаємозв’язок соціально-економічного стану імперії Романових із оподаткуванням населення. Простежується еволюція взаємовідносин Санкт-Петербургу й українських регіонів у фіскальній галузі, поширення на їхні терени російських податкових статей, особливості різних видів оподаткування в українських губерніях, їх станові, етнічні й регіональні складові податкової політики Російської імперії. Книга є першим в українській історіографії спеціальним дослідженням державного та місцевого оподаткування населення українських губерній в дореформений період. Монографія розрахована на науковців, викладачів, студентів і всіх, хто цікавиться історією України та Російської імперії.

Description

Keywords

податок, податкова політика, Російська імперія, податний інспектор, оподаткування, імперська політика, фіскальна політика, види оподаткування, історіографія, оподаткування населення

Citation

Орлик, В. М. Податкова політика Російської імперії в Україні в дореформений період : [монографія] / В. М. Орлик. – Кіровоград : Імекс-ЛТД, 2007. – 631 с.