Спосіб кутерування м’яса та м’ясопродуктів

Loading...
Thumbnail Image

Date

2011

Authors

Скрипник, О. В.
Клименко, В. В.
Skrypnyk, O.
Klymenko, V.

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Український інститут інтелектуальної власності

Abstract

Спосіб кутерування м'яса та м'ясопродуктів, при здійсненні якого в кутер подають різні види сировини, харчові добавки, воду в кількості до 40 % і двооксид вуглецю до 10 % від маси сировини у вигляді твердих брусків для підтримання температури в процесі кутерування на рівні 12-15 °С. Подача двооксиду вуглецю в кутер проходить у вигляді твердих брусків, які являють собою льдогазгідратні капсули зі складом до 90 % газогідратів СО2 і до 10 % льоду,утворені шляхом заморожування суміші "вода + газові гідрати СО2". A method for chopping meat and meat products such that while performing thereof different kinds of raw material, food additives, water in amount of up to 40 % and carbon dioxide up to 10 % of the weight of the raw material as solid bars are fed into a meat chopper to maintain the temperature while chopping at the level of 12-15 °C. The carbon dioxide into the meat chopper is fed as the solid bars which are ice-gas-hydrate capsules with a content of CO2 gas-hydrates up to 90 % and up to 10 % of the ice made by freezing the mixture "water + CO2 gas hydrates".

Description

Keywords

м'ясо, кутерування, газовий гідрат, двооксид вуглецю

Citation

Пат. на корисну модель 58308 Україна, МПК A22C 11/00. Спосіб кутерування м’яса та м’ясопродуктів / В. В. Клименко, О. В. Скрипник ; заявник і патентовласник Кіровоградський національний технічний університет. – № u201010959 ; заявл. 13.09.2010; опубл. 11.04.2011; Бюл. № 7. - 2 с.