Методи аналізу в агрономії та агроекології

Loading...
Thumbnail Image

Date

2019

Authors

Овчарук, О. В.
Овчарук, В. І.
Овчарук, О. В.
Хоміна, В. Я.
Мостіпан, М. І.
Кулик, Г. А.

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Кам'янець-Подільський

Abstract

У навчальному посібнику подано теоретичні відомості щодо методів хімічного аналізу, агрохімічний аналіз ґрунту, хімічний аналіз рослин, контроль якості продукції сільського господарства, хімічний аналіз мінеральних та органічних добрив, хімічний аналіз пестицидів та словник термінів. Представлено сучасні методи хімічного аналізу з метою контролю якості та безпечності продукції сільського господарства.

Description

У навчальному посібнику «Методи аналізу в агрономії та агроекології» наведені основні теоретичні закономірності аналітичної хімії, метрологічні характеристики методів аналізу, хімічні, електрохімічні та оптичні методи аналізу. Велика увага приділяється теорії хімічних, фізико-хімічних та фізичних методів аналізу, яка базується на фундаментальних законах фізики та хімії. В першу чергу розглянута можливість їх використання в хіміко-аналітичних дослідженнях. Крім того, в навчальному посібнику велика увага приділяється практичному використанню різних методів аналізу, їх значенню, можливостям та обмеженням.

Keywords

методи хімічного аналізу, агрохімічний аналіз ґрунту, аналіз рослин, контроль якості продукції, аналіз добрив, аналіз пестицидів

Citation

Методи аналізу в агрономії та агроекології : навч. посіб. / О. В. Овчарук, В. І. Овчарук, О. В. Овчарук [та ін.] ; за ред. В. І. Овчарук ; Тернопіл. нац. екон. ун-т, Поділ. держ. агр.-техн. ун-т, Центральноукраїн. нац. техн. ун-т. – Кам'янець-Подільський, 2019. – 361 с.