Соціальна відповідальність в контексті сприяння розвитку людських ресурсів (регіональний аспект)

Loading...
Thumbnail Image

Date

2020

Authors

Шалімова, Н. С.
Магопець, О. А.

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

СумДУ

Abstract

Представлено результати аналізу рівня розвитку соціальної відповідальності, ефективності соціальної політики та ступіню розвитку країни, яка позиціонує себе як країна з соціально орієнтованою економікою, за такими критеріями, як: витрати бюджету на соціальний захист та соціальне забезпечення, темпи зростання ВВП, рівень доходів населення, структура населення за рівнем зайнятості та економічною активністю. Обгрунтовано, що становлення соціально-орієнтованої економіки має передбачати обов`язкове залучення бізнес-структур до проведення активної соціальної політики та активізації соціальної відповідальності, що забезпечить: утримання на робочих місцях конкурентоспроможних працівників, що дозволить досягти таких результатів: зниження відтоку кваліфікованих кадрів; зростання трудової активності населення, рівня заробітної плати, доходів і соціальної захищеності населення, конкурентоспроможності суб’єктів бізнесу; зниження внутрішньої і зовнішньої міграції; підвищення рівня інвестиційної привабливості відповідних бізнес-структур, регіону та країни в цілому.

Description

Keywords

соціальна відповідальність, людські ресурси, видатки на соціальний захист та соціальне забезпечення, економічно активне населення, зайняте населення, безробітне населення, соціальні інвестиції, соціальні партнери

Citation

Шалімова, Н. С. Соціальна відповідальність в контексті сприяння розвитку людських ресурсів (регіональний аспект) / Н. С. Шалімова, О. А. Магопець // Корпоративна соціально-екологічна відповідальність та партнерство стейкхолдерів задля сталого розвитку : монографія / за заг. ред. І. О. Макаренко ; М-во освіти і науки України, Сумський держ. ун-т. - Суми : СумДУ, 2020. - С. 196-213.