Механізація вирощування озимого ячменю з удосконаленням конструкції завантажувальної норії зерноочисного агрегату - Рейхард, Марк Миколайович; Reikhard, Mark (ЦНТУ, 2024)
В процесі виконання дипломної роботи за результатами аналізу технологічної карти на вирощування озимого ячменю удосконалено технологію очищення зернового вороху на зерноочисному агрегаті ЗАВ-20 шляхом впровадження у виробництво завантажувальної зернової норії НЛК-Ф-10. Наведено критичний аналіз конструкцій зернових норій вітчизняного та закордонного виробництва. Теоретично обґрунтовано залежність продуктивності зернової норії від фізико-механічних властивостей зерна основних польових культур. Завдяки внесеним змінам в конструкцію зернової норії зменшилась її вартість, підвищилась надійність виконання технологічного процесу. In the process of completing the diploma thesis, based on the analysis of the technological map for the cultivation of winter barley, the technology of grain heap cleaning on the ZAV-20 grain cleaning unit was improved by introducing into production the NLK-F-10 loading elevator. A critical analysis of the constructions of domestic and foreign grain silos is given. The dependence of the loading elevator productivity on the physical and mechanical properties of the grain of the main field crops is theoretically substantiated. Thanks to the changes made to the design of the grain loading elevator, its cost has decreased, and the reliability of the technological process has increased.
Mechanization of winter barley cultivation with improvement of the design of the loading elevator of the grain cleaning unit
Keywords: озимий ячмінь; технологічна карта; зернова суміш; зерноочисний агрегат; норія; продуктивність; башмак; winter barley; technological map; grain mixture; grain cleaning unit; loading elevator; productivity; shoe