Шевченко, І. А.Павліченко, В. М.Лиходід, В. В.Забудченко, В. М.Shevchenko, IgorPavlichenko, ValentinaLykhodid, ViktorZabudchenko, V.2016-05-252016-05-252013Аналіз конструкцій технічних засобів для виробництва вологих високозасвоюваних кормів / І. А. Шевченко, В. М. Павліченко, В. В. Лиходід, В. М. Забудченко // Конструювання, виробництво та експлуатація сільськогосподарських машин: загальнодерж. міжвід. наук.-техн. зб. - Кіровоград: КНТУ, 2013. - Вип. 43, ч. 1. - С. 179-185.https://dspace.kntu.kr.ua/handle/123456789/2701Виконано огляд конструкцій та аналіз особливостей роботи існуючих технічних засобів для виробництва вологих високозасвоюваних кормів. За результатами аналізу розроблено конструктивно-технологічну схему й створено експериментальний зразок роторного кавітаційного диспергатора РоКаДі-2. Стверджується, що запропонована конструкція має покращені технічні дані порівняно з аналогами й забезпечує ступінь подрібнення компонентів вологих кормів в межах норм технологічних вимог. The aim of the research is to reduce costs by increasing forage digestibility of nutritive substances and reducing energy consumption in animal digestion. The review of the design and analysis of the characteristics of existing technical means for production of wet highly digestible food. According to the analysis developed constructive-technological scheme and created the experimental model of rotary cavitation dispersant RoСaDі-2. Approved that the proposed construction has improved specifications compared to analogues. Аlleged that the proposed construction of the dispersant can be expected high degree of grinding wet food components within the limits of technological requirements.uk-UAаналізтехнічні засобивиробництвовологі кормависокозасвоювані кормароторний кавітаційний диспергаторробочий процесступінь подрібненняanalysistechnical meansproductionwet foodhighly digestible foodrotary cavitation dispersantworking processdegree of grindingАналіз конструкцій технічних засобів для виробництва вологих високозасвоюваних кормівAnalysis of the constructions of the technical means to produce wet highly digestible foodArticle