Привод металорізального верстата - Бабич, В. М.; Ткаченко, М. В.; Babych, V.; Tkachenko, M. (ДП “Український інститут інтелектуальної власності”, 2017)
Корисна модель належить до машинобудування і, зокрема, до приводів, наприклад, свердлильних і розточувальних верстатів. Задачею корисної моделі є підвищення точності обробки шляхом регулювання величини подачі шпиндельного вузла залежно від величини його навантаження. Поставлена задача вирішується тим, що у запропонованій корисній моделі на напрямних встановлений датчик навантаження піноля, який через порівнювальний і програмний пристрої з'єднаний із пристроєм керування диференціальним механізмом.