Синхронізація української сфери вантажних перевезень до європейських стандартів як фундамент заможної України - Волік, В. В. (Поліграф-Сервіс, 2024)
Без сумнівів, рівень розвитку економіки країни можна оцінити за показником роботи транспортного комплексу, базис якого складає у сукупності інфраструктура залізничного, автомобільного, водного, авіаційного і трубопровідного транспорту. Наразі, в умовах воєнного стану, питання правової підтримки та розвитку транспортної системи, як стратегічно важливою сфери, набули особливого значення. Відтак, суттєве зменшення рівня обсягів вантажних перевезень у міжнародному сполученні та об‘єктивна необхідність покриття витрат транспортними підприємствами призводять до зростання грошової вартості перевезень не лише у нашій країні, а й у світі загалом.
Keywords: транспортний комплекс; транспорт; транспортна система; воєнний стан; вантажні перевезення; міжнародні перевезення