Трансформація ролі держави в умовах сучасної економіки - Яковенко, Р. В.; Yakovenko, R.; Самсонова, К. В.; Samsonova, K. (Кіровоград : „Поліграф-сервіс”, 2010)
У статті висвітлено умови та причини зміни ролі держави у регулюванні соціально-економічних відносин. Доведено важливість переоцінки ролі держави в трансформаційних процесах. The article describes the conditions and reasons for changing the role of the state in the regulation of socio-economic relations. The importance of reassessing the role of the state in transformation processes has been proved.
Transforming the role of the state in a modern economy
Keywords: держава; „невидима рука”; оподаткування; колективні інтереси; прогнозування; стратегічне планування; state; „invisible hand”; taxation; collective interests; forecasting; strategic planning