Облікова політика пивоварного підприємства у сфері постачання - Зарудна, Н. Я.; Zarudna, N. (КНТУ, 2014)
У статті розглянуто підходи до визначення поняття «облікова політика» науковцями і нормативними актами, виокремлено її основні складові елементи. Окреслено передумови раціональної організації обліку процесу постачання на підприємствах пивоварної галузі. Доведено вплив галузевих особливостей діяльності пивоварних підприємств на процес постачання та організацію його обліку. Виходячи із визначених елементів облікової політики та галузевих особливостей діяльності підприємств пивоварної промисловості, запропоновано обов’язкові складові організації обліку процесу постачання матеріальних цінностей. The article discusses approaches to domestic and foreign scholars and interpretations of existing regulations to determine the nature of the concept of «accounting policies». Based on the analysis, the principal components accounting policies were identified. The preconditions of rational organization accounting process in enterprises supplying the brewing industry were outlined. The branch activity of brewery was determined and the impact on the supply and organization of brewery was proved etc.
The Accounting Policy of Brewery Enterprises in the Sphere of Supply
Keywords: організація обліку; облікова політика; процес постачання; пивоварні підприємства; наказ про облікову політику; organization of accounting; accounting policies; the process of delivery; breweries; industry characteristics; order of the accounting policies