Технологія та оснащення для виготовлення деталі «Шпилька» - Бідник, Роман Васильович; Bidnyk, Roman (ЦНТУ, 2025)
Метою роботи є розробка конструкції штампу і технологічного процесу висаджування деталі «Шпилька» на ХВА. Актуальність роботи полягає в отримані високої якості розмірів і доброї якості поверхні деталі «Шпилька» при підвищеній продуктивності штампування на холодно-висаджувальному автоматі (ХВА). В роботі зроблено аналіз способу отримання вихідної заготовки, розраховано, вибрано та спроектовано технологічні переходи, розраховано виконавчі розміри інструмента, виконано розрахунок зусилля відрізування, зусилля осаджування, зусилля зворотнього видавлювання, зроблено розрахунок пуансону, матриці, виштовхувала та конструювання пуансонотримача та опори, спроектовано загальний кресленик оснащення та розроблено робочі кресленики на його деталі. The purpose of the work is to develop a die design and a technological process for planting the “ Pin ” part on a cold stamping machine (CSM). The relevance of the work lies in obtaining high-quality dimensions and good surface quality of the “ Pin” part with increased stamping productivity on a cold stamping machine (CSM). The work analyzes the method of obtaining the initial workpiece, calculates, selects and designs technological transitions, calculates the working dimensions of the tool, calculates the cutting force, the planting force, the back extrusion force, calculates the punch, matrix, ejector and constructs the punch holder and support, designs a general drawing of the equipment and develops working drawings for its parts.
Technology and equipment for the manufacture of the "Pin" part
Keywords: технологічний процес; холодне штампування; ХВА; переходи штампування; інструмент; technological process; cold stamping; CSM; stamping transitions; tool