Реакція гібридів кукурудзи на зміну фону мінерального живлення в Степу України - Островський, Артем Михайлович; Ostrovskyi, Artem (ЦНТУ, 2021)
В даній кваліфікаційній магістерській роботі удосконалено елементи зональної ресурсозберігаючої технології вирощування кукурудзи та визначено реакцію гібридів кукурудзи різних груп стиглості на зміну фону мінерального живлення в Степу України. Метою роботи є розробити рекомендації сільськогосподарському виробництву щодо оптимізації норм добрив для вирощування гібридів соняшнику кукурудзи. Результат роботи – визначено кращі норми добрив для трьох гібридів кукурудзи. В процесі роботи виконано аналіз сучасних наукових даних щодо удобрення кукурудзи. В польових умовах, відповідно до методики, досліджено ріст та розвиток рослин кукурудзи, формування фотосинтетичного апарату, продуктивність посівів гібридів кукурудзи та окремих рослин. Дано економічну оцінку отриманих результатів та сформовано рекомендації виробництву. In this master's qualification the elements of zonal resource-saving technology of maize cultivation are improved and the reaction of maize hybrids of different maturity groups to the change of mineral nutrition background in the Steppe of Ukraine is determined. The aim of the work is to develop recommendations for agricultural production on the optimization of fertilizer rates for the cultivation of sunflower hybrids of corn. The result is that the best fertilizer rates for three maize hybrids have been determined. In the process, the analysis of modern scientific data on corn fertilization was performed. In the field, according to the method, the growth and development of maize plants, the formation of the photosynthetic apparatus, the productivity of crops of hybrids of maize and individual plants were studied. The economic estimation of the received results is given and recommendations to production are formed.
Reaction of maize hybrids to changes of mineral nutrition in the Steppe of Ukraine
Keywords: кукурудза; добрива; maize; fertilizers