Методичні положення аналізу використання нематеріальних активів інноваційно-орієнтованих підприємств - Шелест, В. С.; Shelest, V. (КНТУ, 2015)
Обґрунтовано роль стратегічного інноваційного розвитку суб’єктів господарювання у забезпеченні належного рівня їх конкурентоспроможності. Визначено, що в інноваційно-орієнтованих підприємствах інновації, зокрема об’єкти права інтелектуальної власності, що визнаються нематеріальними активами, повинні виступати результатом і способом досягнення стратегічних цілей таких підприємств. Запропоновано всі об’єкти права інтелектуальної власності підприємства об’єднати в окремий об’єкт аналізу – патентний портфель нематеріальних активів підприємства, з метою формулювання завдань аналізу використання таких активів інноваційно-орієнтованими підприємствами тощо. In terms of strategic focus on innovative type of Ukraine’s development, business adaptation to new market conditions and its active reforms are closely linked to innovation as the driving force of economic growth. Activation of the innovation process in all areas of the company for competitiveness requires the formation mechanism of strategic innovation, the use of which will not only increase the effectiveness of innovation, but also provide opportunities to improve the efficiency of enterprises in an uncertain economic environment etc.
Methodical Positions of Analysis of the Innovation-Oriented Enterprises Intangible Assets
Keywords: нематеріальні активи; об’єкти права інтелектуальної власності; економічний аналіз; патентний портфель; інноваційно-активні підприємства; intangible assets; intellectual property rights; economic analysis; patent portfolio; innovation active enterprises