Вдосконалення технології вирощування кукурудзи в Північному Степу України - Юрчина, Олександр Володимирович; Yurchyna, Oleksandr (ЦНТУ, 2024)
В даній випускній кваліфікаційній роботі проведено дослідження з вдосконалення технології вирощування кукурудзи шляхом обрання кращого ґрунтообробного знаряддя для основного обробітку з метою збільшення продуктивності кукурудзи. Мета досліджень – підвищення ефективності вирощування насіння кукурудзи в Північному Степу України за рахунок підбору кращого знаряддя для основного обробітку ґрунту. Досліджено залежність росту, розвитку та формування врожайності кукурудзи за різних способів основного обробітку ґрунту. Вибір кращого агрегату для основного обробітку ґрунту дає змогу збільшити врожайність кукурудзи, забезпечує підвищення польової схожості та продуктивності кукурудзи в умовах Північного Степу України. In this final qualification work, a study was conducted to improve the technology of growing corn by selecting the best tillage tools for the main tillage in order to increase the productivity of corn. The purpose of the research is to increase the efficiency of growing corn seeds in the Northern Steppe of Ukraine by selecting the best tool for the main tillage. The dependence of growth, development and yield formation of corn under different methods of primary tillage was investigated. The choice of the best unit for the main tillage allows to increase the yield of corn, provides an increase in field germination and productivity of corn in the Northern Steppe of Ukraine.
Improving corn growing technology in the Northern Steppe of Ukraine
Keywords: кукурудза; основний обробіток; врожайність; corn; main cultivation; yield