Соціальна стратифікація українського суспільства на шляху до сталого інноваційного розвитку - Бондар-Підгурська, О. В.; Bondar-Podhurskaya, О. (КНТУ, 2012)
Розглянуто роль соціальної стратифікації суспільства як чинника сталого інноваційного розвитку та його специфіку в економіці України. Запропоновано структурно-логічну схему формування середнього класу у національній економіці, яка ґрунтуючись на критеріях його принципового визначення та динамічної сталості дозволяє оптимізувати структуру стратифікації суспільства, побудувати соціально стійку державу та створити надійну основу державного регулювання соціально-орієнтованої економіки. The role of social stratification of society is as a factor in sustainable development and innovation of its specificity in the Ukrainian economy. A structural-logic of the middle class in the national economy, based on the criteria of its fundamental definition and dynamic stability, which allows you to optimize the structure of the stratification of society, to build a sustainable social state and to create a reliable basis for state regulation of social-oriented economy.
The social stratification of the Ukrainian society towards sustainable innovative development
Keywords: розшарування суспільства; середній клас; соціальна стратифікація; економіка; сталий розвиток; інноваційна модель розвитку