Конструкторсько-технологічна підготовка виготовлення деталі «Кронштейн СОУ00.204» - Вальок, Дмитро Васильович; Valok, Dmytro (ЦНТУ, 2024)
Пояснювальна записка кваліфікаційної роботи на тему «Конструкторсько-технологічна підготовка виготовлення деталі «Кронштейн СОУ00.204» складається з 52 аркушів формату А4, у яких наведено розроблений технологічний процес обробки деталі кронштейн (з ескізами переходів обробки), технічні характеристики використаного обладнання, ріжучого та вимірювального інструменту. При написанні роботи використано 10 літературних джерел. Графічна частина складається з 4 аркушів А1: Кронштейн (виливок); Схема механічної обробки; Пристрій затискний (складальне креслення); Пристрій контрольний (складальне креслення). Перший розділ містить аналіз службового призначення деталі, аналіз точності та технологічності та визначення типу виробництва. Другий розділ складається з технологічної частини в якій представлено розроблений технологічний процес виготовлення деталі, у тому числі, обґрунтування вибору схем базування, методу отримання заготовки, вибору обладнання та інструменту та інші питання. Третій розділ – конструкторський, в якому представлені розроблення і розрахунок конструкції затискного та контрольного пристроїв. The explanatory note of the qualification work on the topic "Design and technological preparation for the manufacture of the "SOU00.204 Bracket" part" consists of 52 sheets of A4 format, which contain the developed technological process of processing the bracket part (with sketches of processing transitions), technical characteristics of the used equipment, cutting and measuring instrument. When writing the work, 10 literary sources were used. The graphic part consists of 4 A1 sheets: Bracket (casting); Scheme of mechanical processing; Clamping device (folding drawing); Control device (assemble drawing). The first section contains an analysis of the service purpose of the part, an analysis of accuracy and manufacturability, and a determination of the type of production. The second section consists of the technological part, which presents the developed technological process of manufacturing the part, including the justification of the choice of basing schemes, the method of obtaining the workpiece, the choice of equipment and tools, and other issues. The third section is the design section, which presents the development and calculation of the design of the clamping and control devices.
Design and technological preparation for the manufacture of the "SOU00.204 Bracket" part
Keywords: маршрут виготовлення; верстати з ЧПК; технологічний процес; затискний пристрій; manufacturing route; CNC machine; technological process; clamping device