Удосконалення конструкції плуга ПЛН-5-35 з дослідженням конструкційних параметрів та функціонування дискового ножа - Костогризов, Ярослав Ігорович; Kostohryzov, Yaroslav (ЦНТУ, 2024)
У даній роботі представлено удосконалену конструкцію плуга ПЛН-5-35. Досліджено моменти обертання дискових ножів з різним за формою периметром в залежності від швидкості руху. Визначено вплив форми лез експериментальних та стандартних дисків на моменти їх обертання. Встановлено закономірності зміни моментів обертання дискових ножів залежно від конструкції і швидкості руху їх. This work presents an advanced plow structure PLN-5-35. The moments of rotation of disk knives with different perimeter shape depending on the speed of movement are investigated. The effect of the shape of the blades of experimental and standard discs at the moments of their rotation is determined. The patterns of changes in the moments of rotation of disk knives are established depending on the design and speed of their movement.
Improvement of the design of the plough PLN-5-35 with the study of structural parameters and functioning of the disc knife
Keywords: дисковий ніж; обробіток грунту; посівний матеріал; a disc knife; tillage; seed