Організація і методика виконання завдань з аудиту розрахунків з бюджетом за податком на додану вартість - Цехмістер, Євгеній Володимирович; Tsekhmister, Yevheniy (ЦНТУ, 2024)
У вступі роботи обґрунтовано актуальність теми, визначено мету, завдання, об’єкт і предмет дослідження, наведено наукове і практичне значення, а також апробацію отриманих результатів та структуру роботи. У першому розділі наведено необхідність, мету, завдання і джерела аудиту розрахунків із бюджетом за ПДВ, а також організаційно-методичні положення виконання завдань з аудиту розрахунків із бюджетом за податком на додану вартість. Другий розділ присвячено практичним аспектам нарахування та сплати ПДВ на ТОВ «Спешелті Україна» та виконанню завдання з аудиту розрахунків з бюджетом за податком на додану вартість на досліджуваному підприємстві. У третьому розділі узагальнено проблеми нарахування та сплати ПДВ, що впливають на аудит його розрахунків із бюджетом та запропоновано напрямки вдосконалення організації і методики аудиту розрахунків із бюджетом за ПДВ. Висновки до роботи узагальнюють отримані результати дослідження. In the introduction of the work, the relevance of the topic is substantiated, the goal, task, object and subject of the research are defined, the scientific and practical significance is given, as well as the approbation of the obtained results and the structure of the work. In the first section, the need, purpose, tasks and sources of the audit of calculations with the budget for VAT are given, as well as the organizational and methodological regulations for performing tasks for the audit of calculations with the budget for value added tax. The second section is devoted to the practical aspects of calculating and paying VAT for LLC «Specialty Ukraine» and performing the task of auditing calculations with the budget for value added tax at the enterprise under investigation. The third chapter summarizes the problems of calculating and paying VAT, which affect the audit of its calculations with the budget, and suggests directions for improving the organization and methods of auditing calculations with the budget for VAT. Conclusions to the work summarize the obtained research results.
Organization and Methods of Performing Tasks for the Audit of Settlements with the Budget for Value Added Tax
Keywords: аудит; виконання завдань з аудиту; податок на додану вартість; розрахунки з бюджетом за ПДВ; організація і методика; податкове зобов’язання; податковий кредит; електронне адміністрування ПДВ; удосконалення; audit; performance of audit tasks; value added tax; calculations with the VAT budget; organization and methodology; tax liability; tax credit; electronic VAT administration; improvement