Автоматизація складання технологічних карт в рослинництві і прогнозування витрат - Кернасюк, Ю. В.; Kernasyuk, Yu. (КНТУ, 2015)
В статті розглянуто питання практичного використання розробленої методики прогнозування витрат в рослинництві з використанням технологічних карт, створених за допомогою редактора електронних таблиць Microsoft Excel. Представлено алгоритм роботи автоматизованої моделі технологічної карти для прогнозування витрат і визначення економічної ефективності вирощування сільськогосподарських культур, яка інтегрована до сучасних вимог бухгалтерського і управлінського обліку. Запропоновано нові підходи до візуалізації основних елементів форми технологічної карти і удосконалення розрахунку показників. The purpose of the article is the development and support of automation technique drawing technological charts in crop forecasting costs and validation of the model the influence of production factors on the economic efficiency of growing crops. Features of drawing cards are a significant technological complexity of the implementation of economic calculations, which requires additional, time-consuming and makes it impossible to promptly correcting performance. To accelerate the process of drawing up technological charts allows the use of a spreadsheet, which is included in all modern office software packages etc.
Automation of Drawing up the Technological Charts in Crop and Forecasting of the Cost
Keywords: витрати; ефективність; технологічна карта; рослинництво; конкурентоспроможність; модель; cost; efficiency; technological charts; crop competitiveness model