Розробка технології виготовлення деталі Вал НП-90 - Артеменко, Станіслав Миколайович; Artemenko, Stanislav (ЦНТУ, 2024)
Кваліфікаційна робота складається з таких частин, як пояснювальна записка, кількість сторінок 50 та креслення, кількість листів 3 формату А1. 1. Актуальність роботи. Актуальність даної роботи полягає у використанні сучасного технологічного обладнання, що відповідає ринковим показникам якості, відповідного ріжучого інструменту та прогресивним режимам різання. 2. Практична цінність роботи. В цій роботі розроблено технологічний процес виготовлення деталі Вал НП-90 з використанням сучасного обладнання, в тому числі верстатів з ЧПУ, прогресивного ріжучого інструменту та режимів різання, що забезпечує отримання якісних показників виготовлення заданої деталі та гнучкість виробництва при зміні конструктивних параметрів деталей. 3. Оцінка найбільш важливої суті роботи виконаної роботи. Серед основних отриманих результатів варто виділити аналіз базового технологічного процесу заводу виробника заданої деталі та визначення недоліків. Також було вибрано спосіб виготовлення заготовки та економічно обґрунтовано дане питання. Потім обрано методи обробки поверхонь, складено найбільш раціональний технологічний процес обробки та представлено його структуру. Обрано необхідне обладнання. Розраховано припуски та операційні розміри, режими різання та зроблено технологічне нормування операцій. Також приділено увагу допоміжним пристроям для закріплення деталі, її контролю, та запропоновано їх конструкції. The qualification work consists of such parts as an explanatory note, the number of pages 50 and drawings, the number of sheets 3 in A1 format. 1. Relevance of the work. The relevance of this work lies in the use of modern technological equipment that meets market quality indicators, appropriate cutting tools and progressive cutting modes. 2. Practical value of work. In this work, a technological process for the production of the NP-90 shaft part was developed using modern equipment, including CNC machines, progressive cutting tools and cutting modes, which ensures obtaining quality indicators of the production of the given part and production flexibility when changing the structural parameters of the parts. 3. Evaluation of the most important essence of the work performed. Among the main results obtained, it is worth highlighting the analysis of the basic technological process of the factory of the manufacturer of the specified part and the identification of shortcomings. Also, the method of manufacturing the workpiece was chosen and this issue was economically substantiated. Then surface treatment methods were selected, the most rational processing technological process was compiled and its structure was presented. The necessary equipment is selected. Allowances and operating dimensions, cutting modes were calculated, and technological normalization of operations was carried out. Attention is also paid to auxiliary devices for fixing the part, its control, and their design is proposed.
Development of manufacturing technology for the NP-90 shaft part
Keywords: технологічний процес; режими різання; затискні пристрої; нормування операції; technological process; cutting modes; clamping devices; normalization of the operation