Методичні підходи до оцінки економічного розвитку регіональних продуктивних сил - Черевко, О. О.; Cherevko, O. (КНТУ, 2009)
Проведено дослідження, яке полягає в обґрунтуванні методичних підходів щодо оцінки соціально-економічної ефективності розвитку регіональних продуктивних сил. Проаналізовано існуючі підходи до діагностики економічного розвитку, встановлено, що економічне зростання у світовій практиці розраховується, як правило, на основі динаміки валового внутрішнього продукту і вимірюється в незмінних цінах. Зроблено висновок, що в сучасних умовах господарювання визначальна роль у забезпеченні нової якості економічного зростання повинна приділятися науці і ступеню її технологічного застосування. Research which consists in the ground of methodical approaches in relation to the estimation of socio-economic efficiency of development of regional productive forces is conducted. The existent going is analysed near diagnostics of economic development, it is set that the economy growing settles accounts in world practice, as a rule, on the basis of dynamics of gross domestic product measured in unchanging prices. A conclusion is done, that in the modern terms of menage a determining role in providing of new quality of the economy growing must be spared science and degree of it technological application.
The methodical going is near the estimation of economic development of regional productive forces
Keywords: продуктивні сили; регіон; економічний розвиток; моделі економічного зростання; модель Кубба-Дугласа; науково-технічний прогрес