Тузова, Дарина КостянтинівнаTuzova, Daryna2023-08-282023-08-282023-06-22Тузова, Д. К. Автоматизація процесу виготовлення сухого молока для сиру : кваліфікаційна бакалаврська робота : спец. 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / наук. кер. О. К. Дідик ; Центральноукраїн. нац. техн. ун-т. – Кропивницький : ЦНТУ, 2023. – 56 с.https://dspace.kntu.kr.ua/handle/123456789/13027Випускна кваліфікаційна робота присвячена виробництву сиру із використанням сухого молока. Введення визначає актуальність дослідження. Глава 1 розглядає технологічний процес виробництва сухого молока, включаючи сушіння молока, пастеризацію та переваги індукційного нагріву. Глава 2 описує конструкцію та параметри індукційного нагрівача, включаючи його технічні характеристики. Глава 3 присвячена моделювання роботи індукторів нагріву, включаючи визначення параметрів структурної схеми, систему стабілізації температури, гасіння коливань температури та облік транспортної затримки. Глава 4 описує проектування програми для автоматизації технологічної лінії пастеризації молока, включаючи вибір мікроконтролера та розробку блок-схеми алгоритму та програми. Розділ 5 містить висновки та рекомендації, що базуються на отриманих результатах дослідження.Graduation qualification work is devoted to the production of cheese using dry milk. The introduction determines the relevance research. Chapter 1 considers the technological process of production milk powder, including milk drying, pasteurization and benefits induction heating. Chapter 2 describes the design and parameters induction heater, including its technical characteristics. Chapter 3 is devoted to modeling the operation of heating inductors, including defining the parameters of the structural scheme, the system temperature stabilization, quenching of temperature fluctuations and accounting transport delay. Chapter 4 describes the design of the program for automation of the technological line of milk pasteurization, including selection of a microcontroller and development of a block diagram of an algorithm and a program. Chapter 5 contains conclusions and recommendations based on obtained research results.uk-UAавтоматизаціясухе молокосирпастеризаціяіндукційний нагрівautomationdry milkcheesepasteurizationinduction heatingАвтоматизація процесу виготовлення сухого молока для сируAutomation of the production process of dry milk for cheeseOther