Дослідження та програмна реалізація системи аналізу працездатності жорсткого диску ПК - Форостяний, Олександр Андрійович; Forostianyi, Oleksandr (ЦНТУ, 2023)
В даній випускній кваліфікаційній роботі за другим (магістерським) рівнем вищої освіти розроблено програмне забезпечення, яке призначено для системи аналізу працездатності жорсткого диску ПК. Метою розробки є дослідження та програмна реалізація системи аналізу працездатності жорсткого диску ПК. Об’єктом дослідження є процес аналізу працездатності жорсткого диску ПК. Предметом дослідження є методи аналізу працездатності жорсткого диску ПК. Методи дослідження базуються на методах архітектури комп’ютерів, методах математичної статистики, методах розробки програмного забезпечення. Результат роботи – програмна реалізація системи аналізу працездатності жорсткого диску ПК. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення. Розроблено зручний інтерфейс користувача. Наведені інструкції по роботі з програмними засобами. Програма може використовуватися на ПЕОМ архітектури IBM PC з ОС Windows 10/11. Програму розроблено в середовищі RAD Studio Delphi 10.4. In this final qualification work for the second (master's) level of higher education, software was developed, which is intended for the system of analyzing the performance of the hard disk of a PC. The purpose of the development is the research and software implementation of the PC hard disk performance analysis system. The object of the study is the process of analyzing the performance of the PC hard disk. The subject of the study is the methods of analyzing the performance of the PC hard disk. Research methods are based on computer architecture methods, mathematical statistics methods, and software development methods. The result of the work is the software implementation of the PC hard disk performance analysis system. In the process of working on the software model, an analysis of existing hardware and software was performed. All иcomponents of the developed software are fully described. A convenient user interface has been developed. Instructions for working with software tools are provided. The program can be used on PCs of IBM PC architecture with Windows 10/11 OS. The program was developed in the RAD Studio Delphi 10.4 environment.
Research and software implementation of a PC hard disk performance analysis system
Keywords: комп’ютерна інженерія; жорсткий диск; computer engineering; hard disk