Проєктування кінно-спортивної школи у м. Кропивницький (комплексна кваліфікаційна робота) - Лакоцький, Назарій Михайлович; Lakotskyi, Nazarii (ЦНТУ, 2024)
Розроблений проєкт будівлі для утримання спортивних коней у складі комплексу кінно-спортивної школи. Генеральний план комплексу відповідає чинним нормам забудови сільських населених пунктів та тваринницьких комплексів, а також враховує досвід проєктування кінно-спортивних шкіл. Архітектурно-планувальне рішення та конструктивна схема будівлі конюшні розроблені з урахуванням функціонального призначення будівлі, технолонічних, екологічних, планувальних, конструктивних і протипожежних вимог до приміщень для утримання коней. Каркасна будівля має розміри у плані 18×72 м, крок поперечних рам 3 м, стіни із збірних залізобетонних панелей та покрівлю на основі бітумних матеріалів по клеєфанерних панелях. На підставі розрахунків, виконаних за вказівками чинних Державних будівельних норм, розроблені робочі креслення основних несучих конструкцій, у тому числі металодерев’яної ферми покриття прольотом 18 м, опалубочне кресленя залізобетонної колони, опалубочне креслення та схема армування збірних стовпчастих фундаментів. Потреби в ресурсах, необхідних для зведення будівлі конюшні (робоча сила, адміністративно-побутові приміщення, електроенергія, водопостачання, відкриті площадки та закриті склади для будівельних конструкцій, виробів і матеріалів), визначені за переліком та обсягами робіт зі зведення будівлі. З урахуванням цих даних розроблено об’єктний будівельний генеральний план на період зведення будівлі конюшні, який також містить загальні заходи з охорони праці на будівельному майданчику. The project of the building for keeping sports horses as part of the equestrian sports school complex has been developed. The general plan of the complex corresponds to the current norms for the development of rural settlements and livestock complexes, and also takes into account the experience of designing equestrian sports schools. The architectural and planning solution and structural scheme of the stable building were developed taking into account the functional purpose of the building, technological, ecological, planning, structural and fire protection requirements for premises for keeping horses. The frame building has plan dimensions of 18×72 m, the pitch of the transverse frames is 3 m, the walls are made of prefabricated reinforced concrete panels and the roof is based on bituminous materials on plywood panels. On the basis of calculations carried out according to the instructions of the current State Building Regulations, working drawings of the main supporting structures, including a metal-wood truss with a span of 18 m, a formwork drawing of a reinforced concrete column, a formwork drawing and a reinforcement scheme for prefabricated columnar foundations were developed. The needs for resources necessary for the construction of the stable building (manpower, administrative and household premises, electricity, water supply, open areas and closed warehouses for construction structures, products and materials) are determined according to the list and scope of work on the construction of the building. Taking into account these data, the object construction master plan for the period of the construction of the stable building was developed, which also contains general labor protection measures at the construction site.
Design of equestrian sports school in Kropyvnytskyi.
Keywords: конюшня; каркасна будівля; металодерев'яна ферма; stable; frame building; metal and wooden farm