Дослідження методів виявлення вторгнень в телекомунікаційні системи та мережі - Даниленко, Д. О.; Смірнов, О. А.; Мелешко, Є. В.; Danilenko, D.; Smirnov, A.; Meleshko, Ye. (ХУПС, 2012)
Розглядаються методи підвищення безпеки телекомунікаційних мереж та систем, зокрема, досліджуються методи виявлення вторгнень (порушень), які функціонують із застосуванням статистичних критеріїв та аналізу відхилень від встановлених правил дій легітимних користувачів. Досліджуються математичні моделі та критерії, які застосовуються для виявлення вторгнень, аналізується архітектура розподілених систем виявлення порушень та архітектура відповідних агентів телекомунікаційної мережі. Are considered methods of increasing to safety of the telecommunication networks and systems, in particular, are researched methods of the revealing the invasions (the breaches), which function with using the statistical criterion and analysis of the detours from installed rules action legitimate of the users. They Are Researched mathematical models and criteria, which are used for revealing the invasions, is analysed architecture of the portioned systems of the revealing the breaches and architecture corresponding to agent to telecommunication network.
The method study of the revealing the invasions in telecommunication system and network
Keywords: телекомунікаційні системи та мережі; система виявлення вторгнень; telecommunication system and network; system of the reve