Пристрій реєстрації руху насіння при точному висіві - Лушніков, В. М.; Чайковський, О. Б.; Волков, І. В.; Шмат, С. І.; Абрамова, В. В.; Гольша, В. І.; Lushnikov, V.; Chaikovskyi, O.; Volkov, I.; Shmat, S.; Abramova, V.; Holsha, V. (My University, 2011)
Пристрій реєстрації руху насіння при точному висіві, який містить джерело імпульсного світла, який відрізняється тим, що на висівному апараті, який знаходиться на випробувальному стенді, по його задній стінці за зоною руху насіння вертикально встановлена координатна сітка, на відстані не менше 1 м від сітки встановлена вебкамера так, що об'єктив знаходиться на рівні центра координатної сітки, джерело імпульсного світла встановлено на рівні центра координатної сітки перед зоною руху насіння, але поза зоною реєстрації руху насіння, має імпульс світла не більш 0,0001 с при достатній енергії світлового потоку, при цьому включення джерела імпульсного світла відбувається за командами комп'ютера через заданий проміжок часу.
Unit for recording seed moving at precise sowing
Keywords: пристрій реєстрації насіння; device for seed recording