Передбачені складові високотехнологічного прориву і формування інноваційної економіки - Коваль, Л. А.; Романчук, С. А. (КНТУ, 2008)
Розглянуто можливість застосування зарубіжного досвіду в управлінні стратегічним розвитком країни. Проаналізовано стан інноваційного розвитку в Україні. Визначено чинники, які впливають на негативну ситуацію в сфері інноваційного розвитку. Переглянуто систему пріоритетів інноваційної діяльності, запропоновані пропозиції щодо здійснення інноваційного прориву в Україні. The considered possibility of the using the foreign experience in management strategic development country. The analyzed condition innovation developments in Ukraine. The certain factors, which influence upon negative situation in sphere innovation developments. Revised system of priorities innovation activity, are given offers for realization innovation breakout in Ukraine.
Keywords: модернізація економіки; конкурентоспроможність; інноваційна діяльність; технічний розвиток; якість продукції; венчурне фінансування; інноваційна інфраструктура; державне регулювання трансферу технологій; інвестиційна привабливість