Страхування - Мельник, Т. А.; Сибірцев, В. В. (Ексклюзив Систем, 2022)
Навчальний посібник підготовлено відповідно до освітньо-професійної програми «Фінанси, банківська справа та страхування» і робочої програми курсу «Страхування». В ньому викладено теоретичні та практичні основи страхування, страхового ризику, страхового ринку, страхової організації, перестрахування, співстрахування. Розглянуто головні аспекти державного регулювання страхової діяльності, формування доходів, витрат і прибутку страхової організації, управління фінансовою надійністю страховика. Розділи навчального посібника містять питання та тестові завдання для перевірки знань, практичні ситуації, що сприятиме самостійному опануванню матеріалу та дозволить здійснити самоконтроль отриманих навичок. Навчальний посібник призначено для здобувачів, викладачів економічних дисциплін, наукових працівників, аспірантів, докторантів закладів вищої освіти, працівників страхових організацій.
Keywords: страховий ринок; функції страхування; принципи страхування; страхові ризики; фінансова надійність страховика; перестрахування; страхові організації; страхові резерви; страхова діяльність; особисте страхування; майнове страхування; страхування відповідальності