Державний податок на нерухоме майно в Російській імперії (друга половина XIX – початок XX ст.) - Орлик, С. В. (ЧДТУ, 2011)
В статті проаналізовано історичний досвід оподаткування нерухомого майна в Російській імперії, в тому числі в українських губерніях. Проведено аналіз елементів податкового механізму при стягненні державного податку на нерухоме майно. Визначено проблемні питання та недоліки при адміністрування цього податку.
Keywords: нерухоме майно; державний податок; українські губернії; оподаткування; бюджет