Силова головка - Крижанівський, В. А.; Пестунов, В. М.; Гречка, А. І.; Kryzhanivskyi, A.; Pestunov, V.; Hrechka, A. (ДП “Український інститут промислової власності”, 2004)
Силова головка відноситься до верстатобудування і, зокрема, до агрегатних верстатів і автоматичних ліній. В основу корисної моделі поставлена задача зменшення вантажних втрат у механізмі подач і підвищення точності положення пінолі шляхом мінімізації деформацій у напрямних пінольного вузла при забезпеченні визначеності базування пінолі і необхідної жорсткості у стику піноль-напрямні. Поставлена задача вирішується тим, що у приводі головного руху установлена циліндрична косозуба зубчата передача, ширина вінця якої перевищує довжину ходу пінолі і розташована протилежно кінцевій передачі механізму подачі.
Power head
Силовая головка