Культурно-просвітницька робота бібліотеки-філії №21 МЦБС м. Кропивницького в умовах цифровізації - Дмітрієва, Софія Романівна; Dmitrieva, Sofiya (ЦНТУ, 2025)
У кваліфікаційній роботі здійснено комплексний аналіз історіографії, джерельної бази та методів дослідження культурно-просвітницької діяльності бібліотеки в умовах цифровізації, а також розкрито теоретичні засади та сучасні напрями розвитку бібліотечної справи. На прикладі діяльності бібліотеки-філії №21 МЦБС м. Кропивницького досліджено особливості організації культурно-просвітницької роботи, проаналізовано читацьку аудиторію, використання мультимедійних технологій і соціальних мереж та окреслено перспективи впровадження інноваційних форм діяльності. The qualification work carried out a comprehensive analysis of the historiography, source base and research methods of the cultural and educational activities of the library in the conditions of digitalization, as well as revealed the theoretical foundations and modern directions of development of librarianship. Using the example of the activities of the library-branch No. 21 of the MCLS of Kropyvnytskyi, the features of the organization of cultural and educational work were studied, the readership, the use of multimedia technologies and social networks were analyzed, and the prospects for the implementation of innovative forms of activity were outlined.
The Role of the Branch Library in the Formation of Reading Culture
Keywords: культурно-просвітницька діяльність; бібліотека; цифровізація; інформаційні потреби користувачів; інноваційні форми роботи; cultural and educational activities; library; digitalization; information needs of users; innovative forms of work