Організація та методика обліку об’єктів основних засобів за компонентами - Лисиченко, О. О.; Lisichenko, Oksana (КНТУ, 2016)
У статті розглядається організація та методика обліку основних засобів за компонентами. Наводяться основні складові облікової політики стосовно цих об’єктів, обґрунтовуються і розкривається їх зміст. Теоретичні викладення проілюстровані прикладами обліку на комунальних, сільськогосподарських та машинобудівних підприємствах. Також у статті приділена увага відображенню об’єктів згідно вимогам ПКУ. The purpose of this article is to study the organizational and methodical aspects of accounting of fixed assets by components and reflect the latest in accounting policy. It should be noted that "component" accounting relevant for a limited number of enterprises, its use is not directly dependent on the specific weight of fixed assets non-current assets etc.
Organization and Methodology of Accounting of Fixed Assets for Components
Keywords: облік; основні засоби за компонентами; строк корисного використання; вартісний поріг; методи нарахування амортизації; ремонти; accounting; fixed assets; components; useful life; cost threshold; methods of depreciation; repairs