Пристрій для осадження деталей - Кулєшков, Ю. В.; Красота, М. В.; Магопець, С. О.; Саловський, В. С.; Бевз, О. В.; Руденко, Т. В.; Kulieshkov, Y.; Krasota, M.; Mahopets, S.; Salovskyi, V.; Bevz, O.; Rudenko, T. (My University, 2006)
Пристрій для осаджування деталей, переважно для деформування циліндричних деталей типу "вал" і "втулка" містить пуансон та матриці з гравюрами, встановлені з розніманням, перпендикулярним напрямку деформації. Матриця виконана складеною з окремих секцій, кожна з яких виконана у формі півциліндрів, які встановлені з зазором, зміщеним в бік верхнього півциліндра, а по краях гравюри верхнього півциліндра виконані лиски, при цьому секції встановлені з можливістю зустрічного переміщення до зімкненого стану і підпружинені між собою в напрямку, паралельному напрямку деформації. Устройство для осаживания деталей, преимущественно для деформирования цилиндрических деталей типа "вал" и "втулка", содержит пуансон и матрицы с гравюрами, установленные с разъемом, перпендикулярным направлению деформации. Матрица выполнена составной из отдельных секций, каждая из которых выполнена в форме полуцилиндров, которые установлены с зазором, смещенным в сторону верхнего полуцилиндра, а по краям гравюры верхнего полуцилиндра выполнены лыски, при этом секции установлены с возможностью встречного перемещения до сомкнутого состояния и подпружинены между собой в направлении, параллельном направлению деформации. Device for settling-down of parts, mainly for deformation of cylindrical parts of “shaft” and “bushing” type contains a punch and matrices with impressions mounted with disconnecting perpendicular to the direction of deformation. The matrix is made composite from separate sections, each of which is executed in the form of semi-cylinders, which are mounted with a clearance, displaced toward the side of upper semi-cylinder, and the flats are executed on the edges of the impression of upper semi-cylinder, in this case, the sections are mounted with possibility of counter displacement toward enclosed state and are spring-loaded between them in the direction, which is parallel to the direction of deformation.