Розроблення системи електропостачання підприємства з переробки паперової продукції - Оршлетт, Данило Олександрович; Orshlett, Danylo (ЦНТУ, 2024)
Робота присвячена розробленню системи електропостачання підприємства з переробки паперової продукції. В роботі вирішувались питання розрахунку: електричних навантажень, розрахунку режимів реактивної потужності, визначення струмів коротких замикань, обґрунтування та вибір схем зовнішнього та внутрішнього електропостачання а також вибір високовольтного обладнання системи електропостачання. В спеціальному розділі роботи побудовані математичні моделі для дослідження роботи гібридної системи електропостачання на основі вітрової установки, які дають можливість вивчати вплив таких ключових факторів, як вітровий потенціал і навантаження, на стійкість та режими роботи комбінованої вітро-дизельної системи електропостачання. Це дає можливість проаналізувати поведінку системи в різних умовах експлуатації. The work is devoted to the development of the power supply system for a paper products processing enterprise. The work dealt with the calculation of: electrical loads, calculation of reactive power modes, determination of short-circuit currents, substantiation and selection of external and internal power supply schemes, as well as selection of high-voltage equipment of the power supply system. In a special section of the work, mathematical models are built for researching the operation of a hybrid power supply system based on a wind turbine, which make it possible to study the influence of such key factors as wind potential and load on the stability and modes of operation of a combined wind-diesel power supply system. This makes it possible to analyze the behavior of the system in different operating conditions.
Development of a power supply system for a paper products processing enterprise
Keywords: розрахункове навантаження; електричні мережі; гібридна система електропостачання; calculated load; electrical networks; hybrid power supply system