Розвантаження свердла при комбінованій обробці глибоких отворів - Пестунов, В. М.; Свяцький, В. В.; Свяцька, Л. П. (КНТУ, 2008)
Наведено схему розвантаження свердла, що основана на використанні комбінованої обробки „різання – пластична деформація”. Спосіб вирішує задачу зниження складових технологічного навантаження і дозволяє розширити технологічні можливості процесу свердління по глибині обробки. The scheme of drill unloading, based on use of the combined processing „cutting – plastic deformation”, is considered. The method solves a problem of technological load components decrease and allows expanding technological capability of drilling process on depth of processing.
Keywords: глибоке свердлення; розвантаження; різання; деформування; стійкість; жорсткість; ефективність