Підвищення жорсткі установки РОД з використанням електроерозійних головок - Голованов, Іван Валентинович; Holovanov, Іvan (ЦНТУ, 2024)
Метою роботи є дослідження технологічних характеристик процесу та жорсткості обладнання для розмірної обробки електричною дугою з використанням електроерозійних головок як високоефективної альтернативи традиційним способам металообробки. Проведено дослідження жорсткості установки розмірної обробки електричною дугою з використанням електроерозійних головок на базі настільного свердлувального верстата, та дані рекомендації по підвищенню жорсткості установки, що дозволить суттєво підвищити точність та якість обробки на таких установках. Досліджено та описано технологічні характеристики процесу розмірної обробки електричною дугою з використанням електроерозійних головок, а саме його електричні і гідродинамічні характеристики, та отримано математичні моделі продуктивності процесу обробки, шорсткості обробленої поверхні, зносу електрода-інструмента та міжелектродного зазору. The purpose of the work is to study the technological characteristics of the process and the rigidity of the equipment for dimensional processing with an electric arc using electroerosion heads as a highly effective alternative to traditional methods of metalworking. A study of the rigidity of the installation of dimensional processing with an electric arc using electroerosion heads based on a desktop drilling machine was carried out, and recommendations were given to increase the rigidity of the installation, which will significantly improve the accuracy and quality of processing on such installations. The technological characteristics of the process of dimensional processing by an electric arc using electroerosion heads, namely its electrical and hydrodynamic characteristics, were studied and described, and mathematical models of the productivity of the processing process, roughness of the processed surface, linear wear of the electrode-tool and the interelectrode gap were obtained.
Increasing the rigidity of EDM installations using EDM head
Keywords: розмірна обробка електричною дугою; електроерозійна головка; електрод-інструмент; технологічні характеристики процесу розмірної обробки електричною дугою; dimensional processing by electric arc; spark-erosion head; electrode-tool; technological characteristics of process of dimensional processing by electric arc