Економічний аналіз як основа прийняття ефективних рішень в управлінні суб’єктами господарювання сфери агробізнесу - Лисенко, А. М.; Акімов, С. С.; Чадай, Ю. В. (ОНЕУ, 2024)
Автори виокремили стадії процесу розробки рішень, розкрили їх зміст, дослідили особливості взаємодії керуючої та керованої підсистем в системі управління суб'єктами господарювання. Акцентується увага на тому, що суб'єкти господарювання сфери агробізнесу різняться за обсягами діяльності та організаційно-правовими формами, що здійснює значний вплив на організацію та проведення ними аналізу. Автори стверджують, що для адекватної економічної оцінки ситуацій та прийняття ефективних рішень у сфері агробізнесу важливими моментами є: розуміння особливостей розвитку сільського господарства, основ ведення обліку, складання звітності, оподаткування; поєднання знань, логіки та раціонального мислення; узгодженість організаційних цілей та стратегій; орієнтація на процес; встановлення пріоритетів; відповідальність у розробці та реалізації рішень.
Keywords: економічний аналіз; прийняття рішень; ефективність; суб’єкти господарювання; сфера агробізнесу