Імітаційна модель фракталізації мережного трафіка - Дрєєв, О. М.; Доренський, О. П. (ДУТ, 2015)
В роботі розглянуто трафік сегмента мережі, який породжений запитами групи клієнтських машин та відповідями на них; сформульовано задачу виявлення впливу розподілу характеристик запитуваних даних на фрактальну розмірність трафіку цієї мережі. З метою отримання підґрунтя для подальших теоретичних досліджень, вирішено поставити експеримент для обґрунтування введених тверджень та виявлення причин фракталізації мережного трафіку.
Keywords: імітаційна модель; трафік; фракталізація; мережа