До питання локалізації нових осередків по виготовленню литих копій римських денаріїв І-ІІІ ст. у зоні поширення черняхівської спільноти - Надвірняк, О. В.; Погорілець, О. Г. (ЦНТУ, 2020)
У тезах описано монетні знахідки, які надають можливість започаткувати роботу по створенню «Каталогу центрів «виробництва» литих копій денаріїв ІІІІ ст.ст. в ареалі Південно-Східної Європи» та «Карти локалізації місць виявлення литих копій денаріїв І-ІІІ ст.ст. з ознаками технологічного лиття», що відкриває нові перспективи у плані статистичного аналізу та теоретичної розробки засад феномену лиття копій римських денаріїв на північний схід від Дунайського та Таврійського лімесів.
On the question of localization of new centers for the manufacture of cast copies of roman denarius of the I-III centuries in the zone of distribution of the chernyakhiv community
Keywords: римські денарії; монета; черняхівська спільнота; монетне виробництво; лита копія; литник