Сучасне документознавство за кордоном - Кулешов, С. Г.; Барабаш, В. А.; Глєбова, Л. В. (ЦНТУ, 2020)
Посібник відповідає чинній навчальній програмі з документознавства для студентів освітньої програми 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа». Висвітлено актуальні питання розвитку документології за кордоном у XX столітті. Проаналізовано діяльність міжнародної мережі «Академія документів», яка уможливлює вільне обговорення вченими, художниками, практичними працівниками та студентами будь-яких об’єктів як документів і будь-яких процесів як документаційних (документальних). Узагальнено внесок відомих зарубіжних учених з документології. У Додатках представлено тематику та основні смислові аспекти матеріалів «Академії документів», а також хрестоматію наукових праць відомих вітчизняних та зарубіжних учених: Поля Отле, Валентини Бездрабко, Ю. Гарфілда, Ю. Столярова. Для здобувачів вищої освіти та всіх зацікавлених проблемами розвитку документології.