Контролінг як фактор підвищення ефективності управління підприємством - Дяченко, Н. М.; Dyachenko, N. (КНТУ, 2010)
У статті досліджено питання сутності, методології та організації контролінгу. Розглянуто можливості використання концепцій контролінгу у системі управління вітчизняних підприємств, обґрунтувано підходи та можливості здійснення контролінгових функцій на базі існуючих функціональних підсистем менеджменту для забезпечення стратегічного розвитку системи управління підприємством. The article examines the question of essence, and methodology of controlling. The possibilities of controlling the use of concepts in the management of domestic enterprises, considered approach and feasibility of controlling functions on the basis of existing functional subsystems of management to ensure strategic development of enterprise management.
Kon troling as a factor of increase of efficiency of management an enterprise
Keywords: контролінг; стратегія; конкуренція; концепція; менеджмент