Програмне забезпечення підсистеми системного адміністрування та управління неоднорідною мережею - Козак, Артем Ігорович; Kozak, Artem (ЦНТУ, 2023)
В даній бакалаврській дипломній роботі розроблена система маршрутизації на базі SoftLinux рішення, яка призначена для об’єднання різнорідних, віддалених мереж у єдину систему. В процесі роботи над проектом виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленої системи. Застосовані правила маршрутизації з урахуванням одночасного використання декількох каналів Інтернет. Система забезпечує надійність та захист всіх компонентів мережі. Система розгорнута на ПЕОМ архітектури IBM PC з ОС Linux Ubuntu server 20. Було використано програмне забезпечення Iptables, dnsmasq та вбудовані модулі ядра ОС. In this bachelor's thesis, a routing system based on SoftLinux solution is developed, which is designed to combine heterogeneous, remote networks into a single system. In the process of working on the project, an analysis of existing hardware and software was performed. All components of the developed system are fully described. Routing rules are applied taking into account the simultaneous use of several Internet channels. The system provides reliability and protection of all network components. The system is deployed on a PC IBM PC with Linux Ubuntu server 20. Iptables, dnsmasq software and OS kernel modules were used.
Subsystem software for system administration and heterogeneous network management
Keywords: комп’ютерна інженерія; маршрутизація; програмно-апаратні рішення; управління; системне адміністрування; неоднорідні мережі; computer engineering; routing; software and hardware solutions; management; system administration; heterogeneous networks