Статер Олександра Македонського з Волинської області - Орлик, В. М.; Orlyk, V. (Ośrodek Badań Europy Środkowo-Wschodniej, 2022)
Проблема знахідок давньогрецьких монет в Україні набула широкого вивчення з кінця ХХ ст., а протягом останніх років з’явився корпус досліджень, які значно розширили уявлення про поширення давньогрецьких монет на території Причорномор’я, Надчорномор’я, у Лісостеповій зоні, на Поділлі та Волині. Монетні знахідки в цих регіонах свідчать про зв’язки тогочасного населення з античним світом.
Stater of Alexander the Great from the Volyn region
Keywords: скарб; знахідки; skarb; znalezisko