Сучасні моделі банківського нагляду та напрямки їх розвитку - Міщенко, Т. Б. (КНТУ, 2005)
В даній статті розглядаються сучасні моделі банківського нагляду розвинутих країн світу. Проводиться аналіз розвитку банківського нагляду на Україні, його структура і зміни з розвитком банківського бізнесу. The modern models of bank supervision of the developed countries of world are examined in this article. The analysis of development of bank supervision is onducted in Ukraine, his structure and changes with development of bank business.
Keywords: банківська система; банківське регулювання; банківський нагляд; банківські ризики; ризик-менеджмент